Aşk Tesadüfleri Sever

21 Mart 2011

2011 / ynt: ömer faruk sorak / oyc : mehmet günsur, belçim bilgin, altan erkekli / romantik

Hayır aşk bu kadar tesadüfü hem sevmez hem de kaldıramaz bence.

Filmin adı bu diye bu kadar da saçma sapan ve hikayeye olan inandırıcılığın yitirilmesinden başka bir işe yaramayan onca tesadüfe gerek yok ki.

Güzel bir aşk hikayesi var filmin ön yüzünde. Birbirine yakışan iki genç, birbirlerine bakarken gözlerinin içi gülen iki aşık. Tamam buraya kadar herşey güzel de bu sevimli hanım kızımızın bir de uzatmalı bir sevgilisi var.  Bu sebeple kafalar karışıyor tabi. Delikanlımızın da maalesef sağlık problemleri var.

Oğlumuzla kızımız birbirinden tatlı, sevimli. Biri çok başarılı bir fotoğrafçı diğeri azimli bir oyuncu. Bir de zengin damat adayımız var ki o da jipiyle filan sürekli gözümüzün önünde. Ne olurdu bu kadar klişeler bir araya toplanmasaydı.

Filmin giriş sahnelerinden birisinde kızla adam araba seyir halindeyken kavga ediyorlar. Derken kız çok sinirleniyor ve iç gıcıklayan bir fren sesi sonrasında arabayı yolun ortasında bırakarak arabadan iniyor ve yoluna yürüyerek devam ediyor. Derken topuğu kırılıyor vs vs Bu klişe sahne kimbilir kaç bin filmde kullanılmıştır.

Ömer Faruk Sorak dendiğinde önce bir dururum ben, Vizontele, GORA gelir aklıma… Bu onların ardına olmamış gibi geldi bana, oturmamış.

Ben oyunculukları da, mekanları da beğendim doğrusu. Müzikler ise tek kelime ile muhteşemdi. Sinemaya gittiğime pişman olmadıysam sebep bu müziklerdir…

Dolayısıyla konu ve çekimler için gayet evde izlenecek ve hatta TV de zaplarken görürseniz izleyin tadında olacak bir filmken müzikleri ve görüntü yönetimi ile seyredilmeli aşamasına geçmiş…

Bir de gerçek bir dram ile biten filmin afişleri bu kadar “romantik komedi” tadında olmamalıydı. Bu sebeple ben kalbimden gecen afiş resmini kullandım yazımda. İşte aşağıda dramatik bir aşk filmi örnek afişi. Çok araştırmaya gerek yok zaten, buyrunuz : Love Story

En altta da filmin afişi. Yorumunuza….

Yorum bırakın